NIEUWE LUXOR THEATER

Het moderne nieuwe Luxor Theater werd in 2001 geopend en was daarmee direct een van de grootste theaters van Nederland. Buiten een grote en toch intieme zaal met ruim 1500 stoelen, beschikt het theater over meerdere foyers, met overal veel daglicht en een geweldig uitzicht op de skyline van het populaire Rotterdam. Een theater met veel mogelijkheden voor grote en kleinere groepen.

OUDE LUXOR THEATER

Het oude Luxor Theater opende in 1917 haar deuren als luxe bioscoop en groeide uit tot hét amusementstheater midden in het centrum van Rotterdam. Met ruim 900 stoelen op een steil oplopende tribune is het een geliefd theater bij publiek en artiesten. Het pand ademt historie en verhalen. Het heeft een aantal sfeervolle foyers, een goede keuken en een gezellig theatercafé.

Theaterzaal

De theaterzaal is riant opgezet en toch intiem. Veel beenruimte zorgt ervoor dat uw genodigden lekker comfortabel zitten. De theaterzaal van het nieuwe Luxor is geschikt voor een gezelschap van 220 tot 1535 bezoekers.

PODIUM

Alle grote sterren gingen u voor. Nu is het aan u om te stralen op het toneel van het nieuwe Luxor Theater. Van alle moderne technische faciliteiten voorzien en heel veel ruimte (42 x 20 m). Maak uw event onvergetelijk en ontvang uw grote of kleine gezelschap op het toneel voor een presentatie, diner of feest.

ENTREEHAL

Wanneer uw gasten over de rode loper komen, worden zij direct ontvangen in onze ruime entreehal. Alle gelegenheid om uw gasten welkom te heten, de jas op te hangen in de garderobe en alvast een drankje te drinken aan de bar.

rijnfoyer, 2e etage

Op de tweede etage bevindt zich een grote open foyer met een enorme glazen pui die uitzicht biedt op de dagelijkse havenbedrijvigheid van Katendracht aan de overzijde van de Rijnhaven. Op het vaste podium kan uw voorprogramma beginnen. Ook voor de afterparty met een live band en een dansvloer is dit een perfecte locatie. Met een informatiemarkt op de brede luie trap naar beneden is de Rijnfoyer de ideale plek voor netwerken en borrelen.

rijnfoyer, 4e etage

Een intieme ruimte met een bar om voorafgaand aan uw event een kleiner gezelschap te ontvangen. Een gezellige plek om na afloop nog even na te praten. Door het vele daglicht en het uitzicht op de Rijnhaven eveneens een prettige ruimte om te verblijven.

MAASFOYER

Dé plek waar menig bezoeker zijn ogen kan uitkijken op de skyline van het bruisende Rotterdam, naar het tafereel op de Maas, de Erasmusbrug en het centrum. Een perfecte plek met een grote bar voor een intiem diner of een presentatie.

Vergaderzaal

De vergaderzaal ligt verscholen in het theater en is bedoeld voor kleine bijeenkomsten of vergaderingen. Het kan ook dienen als aparte ruimte voor uw belangrijke gasten of sprekers waar zij zich even terug kunnen trekken, voorzien van een eigen kitchenette en toiletten. De vergaderzaal wordt niet los verhuurd, maar is enkel beschikbaar bij een (groter) evenement in het theater.

STUDIO

Het nieuwe Luxor Theater heeft ook een eigen (ballet)studio. Ideaal voor een warming up, een aparte deelsessie of een workshop.

TERRAS

Het mooiste terras van Rotterdam, gelegen op het zonnige zuiden. Vanuit de Rijnfoyer op de tweede etage, naast de bar lopen u en uw bezoekers zo naar buiten.

OVERIGE RUIMTES

Geen theater zonder kleedkamers en een artiestenfoyer! Het nieuwe Luxor Theater heeft ook backstage alle ruimte. Op elk niveau zijn er meerdere kleedkamers. We hebben een gezellige artiestenfoyer, die ook erg geschikt is voor kleinere gezelschappen.

OUDE LUXOR THEATER

Het oude Luxor Theater opende in 1917 haar deuren als luxe bioscoop en groeide uit tot hét amusementstheater midden in het centrum van Rotterdam. Met ruim 900 stoelen op een steil oplopende tribune is het een geliefd theater bij publiek en artiesten. Het pand ademt historie en verhalen. Het heeft een aantal sfeervolle foyers, een goede keuken en een gezellig theatercafé.

Theaterzaal

909 stoelen op een steil oplopende tribune, een herkenbare lichtband met duizenden spots voor de juiste sfeer en een toneel met een speeloppervlak van 12 bij 19 meter. Via de zaalingangen op elke etage kunnen uw bezoekers gemakkelijk hun entree maken. Kenmerkend en uniek in Nederland zijn de 59 loveseats van het oude Luxor Theater.

Podium

Alle grote sterren gingen u voor. Nu is het aan u om te stralen op het toneel van het oude Luxor Theater. Van alle moderne technische faciliteiten voorzien. Maak uw event onvergetelijk en ontvang uw kleine gezelschap op het toneel voor een presentatie, diner of feest.

Theatercafé

Een gezellig theatercafé met eetgelegenheid voor 60 gasten. Een grote bar en een aparte entree. De ideale plek om uw publiek te ontvangen en welkom te heten. Het theatercafé staat in direct contact met de overige foyers, garderobe en toilet. Bovendien changeren wij het theatercafé in een handomdraai tot een gezellige borrelruimte mét dansvloer.

Foyer, begane grond

Een lichte hoge foyer waar u uw bezoekers gastvrij kunt ontvangen. Moderne zitjes zijn gecombineerd met robuuste muren, een prima plek om elkaar voor uw voorstelling alvast te ontmoeten. Uw publiek registreert u met gemak vanachter de genodigdenbalie.

Foyer, 1e etage

Op de eerste etage bevinden zich twee met elkaar verbonden ruimtes. Een ideale plek voor een diner of om even rustig na te praten onder het genot van een drankje geserveerd vanuit een grote bar. Op de entresol heeft u veel daglicht, waar u uw bezoekers kunt ontvangen.

Foyer, 2e etage

Een knusse foyer met direct toegang tot de theaterzaal. Een perfecte plek voor een voor- of na- programma voor een kleiner gezelschap.

Overige ruimtes

Het oude Luxor Theater heeft een eigen keuken, een lift, een ruime garderobe en moderne toiletten. Op de tweede etage bevinden zich vier kleedkamers en een artiestenfoyer met een kleine bar, vanwaar u als organisator backstage alles goed kunt regisseren.